Mazedonisch

македонски

... А место за средба на локалното население и бегалците

анкета

- Кафе, чај, безалкохолни пијалоци и колачи / Колачиња

- Помош со секојдневните прашања преведувач дописи и слично

- Дискусии и совети од волонтери и бегалци

- Професионални совети од Diakonia и миграција Услуги

- интернет кафе

- Втора рака облека за деца и возрасни

- Корисни домаќинство и секојдневни предмети

- Вол со понуди и пребарувања

- Информативни сесии за бегалци, волонтерите и заинтересираните

- Денови на акција, на пример, Сликање во студио

- Слават фестивалски, кулинарски вечери


отворање пати

денови од седмицата отворање пати
понеделник
15 - 18 часовник
вторник
10 - 13 часовник
среда
15 - 18 часовник
четврток
затвори
петок
15 - 18 часовник
Сабота
затвори
 недела  затвори

изучување на германскиот јазик


информации

Download
Refugee Guide mazedonisch
RG mazedonisch.pdf
Adobe Acrobat Dokument 3.0 MB

повеќе информации