Albanisch

shqiptar

 Një vend për t'u takuar për refugjatët dhe njerëzit lokal

Oferta

kafe, çaj, softdrinks dhe tortë
Mbështetje çdo-ditë-çështje, përkthimin e asistencës për korrespondencën
Biseda dhe këshilla nga vullnetarët dhe të refugjatëve
këshilla profesionale nga Diakonie dhe të shërbimit të migrimit
Internetcafé
të dorës së dytë-Rroba për fëmijët dhe të rriturit Objekte 
dobishme për familjen dhe jetën e përditshme
bord pin me reklama dhe oferta
Ngjarjet e informacionit për refugjatët, vullnetarëve dhe njerëzit e interesuar 
Aktivitetet e veçanta; për shembull punëtori e artit
festuar festimet


Hapja herë

ditët e javës Hapja herë
e hënë 15:00-18:00
e martë mbyllur
e mërkurë 15:00-18:00
e enjte mbyllur
e premte 16:00-19:00
e shtunë mbyllur
e diel mbyllur

të mësuar gjermanisht


Informacion

 

Mirësevini në Gjermani! Ky udhërrëfyes ka për qëllim që të ju ofrojë informata për vendin në të cilin gjendeni tani. Është përgatitur në përgjigje të pyetjeve të përgjithshme të refugjatëve. Pjesa më e madhe e këshillave në këtë libërth nuk duhet kuptuar si ligj ose rregulla strikte. Njerëzit në Gjermani jo çdoherë do të sillen sipas këtij udhërrëfyesi. Gjithsesi, shumica e sjelljeve të përshkruara më poshtë janë praktikë e zakonshme për shumicën e njerëzve, shumicën e kohës. Më shumë informacion.

Download
Refugee Guide albanisch
RG albanisch.pdf
Adobe Acrobat Dokument 2.8 MB

më shumë informata